© Claes Dirk 2020 Alle rechten voorbehouden
Natuurfotografie

Grote Zaagbek

Klik op foto voor vergroting
Dirk Claes
Grote Zaagbek Grote Zaagbek Grote Zaagbek
L 58-66cm korteafstandstrekker De Grote Zaagbek broedt bij water met bomen, in de winter in meren, rivieren en ondiepe kustwateren. Om te broeden zoekt het vrouwtje een boomholte, soms een rotsspleet. Hun eten bestaat uit waterinsecten en kleine visjes. Zijngeluid is in vlucht een harde ‘karr’ verder verschillende baltsroepen.